Gratis verzending vanaf €50,-

 +31 (0)458200055

Zelf Tanden Bleken

Kom alles te weten over
veilig tanden bleken!

 

Tanden bleken

Tanden bleken wordt door meer en meer mensen toegepast. Mooie witte tanden zijn een sterk schoonheidsideaal, een teken van succes en goede verzorging. Het helpt u om stralende witte tanden te krijgen en te houden.

Tanden bleken is een techniek waarbij verkleuringen van de tanden verwijderd worden. In het geval van thuisbleken betreft de behandeling verkleuring van buiten af verwijderen (bleken van levende tanden). Deze verkleuring bestaat uit organische kleurstoffen. Bij tanden bleken wordt een bleekgel op de tanden aangebracht. Deze bleekgel gaat een zuurstofverbinding (oxidatie) aan met de verkleuring, waardoor de verkleuring omgezet wordt in water en kooldioxide. Op deze wijze wordt de verkleuring stapsgewijs van de tanden verwijderd en wordt de natuurlijke witte kleur van de tanden weer zichtbaar.

 

Hoe werkt tanden bleken?

Dat tanden witter worden door tanden bleken weet u waarschijnlijk wel. Maar hoe werkt tanden bleken nu eigenlijk?

Als we ouder worden, verandert de kleur van onze tanden. De laag geel tandbeen wordt steeds dikker, terwijl het glazuur door slijtage steeds dunner wordt. Hierdoor wordt het tandbeen beter zichtbaar. Er ontstaan ook kleine barstjes in het glazuur, waarlangs kleurstoffen uit voedsel en dranken kunnen doordringen in de tanden. Tanden kunnen ook van binnenuit verkleuren, door bijvoorbeeld medicijngebruik en een wortelkanaalbehandeling.

Bij tanden bleken met bleekgel worden de ontstane verkleuringen weer opgeheven. Hierdoor krijgen de tanden hun natuurlijke witte kleur terug. Na het bleken zullen de tanden natuurlijk geleidelijk opnieuw verkleuren. De behandeling met bleekgel kan daarom bijvoorbeeld jaarlijks herhaald worden.

 

Is tanden bleken schadelijk?

Veel mensen vragen zich af of het schadelijk is om je tanden te bleken. Ook beweren sommigen op internet dat het schadelijk is om tanden te bleken. Hoe zit dit nu werkelijk?

Of het bleken van tanden schadelijk is, hangt af van de methode van tanden bleken die toegepast wordt.

Schadelijke effecten die kunnen optreden bij tanden bleken zijn:

  • Wanneer wordt gebleekt met behulp van straling (licht), drogen de tanden tijdelijk uit. Als kort hierna gegeten of gedronken wordt, kan dit de tanden aantasten.
  • Bleekgels kunnen schadelijk zijn wanneer er veel van wordt ingeslikt.
  • Bleekmiddelen die chloordioxide bevatten zijn schadelijk voor het glazuur van de tanden.
  • Als tanden veel te vaak gebleekt worden, is dit schadelijk voor het glazuur.

 

Op zoek naar Opalescence Bleekgel? 

Dentsend verkoopt zelf geen bleekgels meer (zie). Deze kunt nog wel via uw tandarts verkrijgen:

 

Bleken zonder peroxide

Zoek een tandarts bij u in de buurt

 

Tanden Bleken

 

Verzending

Binnen 2 werkdagen in huis.
Mits op voorraad

 

Vragen over onze bleekgels?
+31 (0)458200055.

Gratis verzending

Gratis verzending
bij orders boven de €50,-

14 dagen Ruil- & retourrecht

14 dagen.
Ruil -en retourrecht