Gratis verzending vanaf €50,-

 +31 (0)458200055

Gebitsinformatie

Het gebit van een volwassen mens bestaat uit 32 tanden en kiezen. Het gebit heeft naast het snijden en vermalen van voedsel ook een functie bij onze spraak. Tanden en kiezen zijn dagelijks onderhevig aan slijtage en aantasting door voeding, dranken en andere invloeden (bijvoorbeeld roken). Tanden worden aangetast door tandplak, tandsteen, gaatjes en tandvleesontsteking. Wanneer het tandvlees langdurig ontstoken is, komt de tand of kies steeds losser te staan. Een goede verzorging van het gebit is met de westerse levenswijze van vitaal belang om het gebit in stand te houden.

Tandverzorging

Goede tandverzorging betekent minimaal twee keer per dag goed poetsen. Hiernaast is het aan te raden om regelmatig de tandarts te bezoeken, zodat eventuele problemen op tijd vastgesteld en hersteld worden. Bij het poetsen van het gebit is het van belang goede tandpasta te gebruiken en een goede tandenborstel. De meeste tandartsen adviseren een elektrische tandenborstel. Let er altijd op dat de borstel, elektrisch of handmatig, regelmatig vervangen wordt. Een versleten borstel reinigt de tanden veel minder goed en men gaat vaak meer druk op de borstel uitoefenen, wat weer slecht is voor het tandvlees.

Tandverkleuring

Verkleurde tanden kunnen in uitstekende gezondheid verkeren. Vanwege het schoonheidsideaal worden stralend witte tanden echter geassocieerd met gezondheid. Dit is mede gevormd doordat de stereotype succesvolle mensen (filmsterren, beroemdheden) in de media verschijnen met stralend witte tanden. In werkelijkheid staat dit natuurlijk los van hun gezondheid, maar het heeft er wel voor gezorgd dat veel mensen ook zijn gaan streven naar een stralend wit gebit.