Gratis verzending vanaf €50,-

 +31 (0)458200055

Gebitsbeschermer op maat

Klik hier om direct uw gebitsbeschermer op maat te bestellen

Het gebit is voor ons een kostbaar bezit. We worden er vaak op beoordeeld, is één van de schoonheidsidealen en volgens wetenschappelijk onderzoek kan het zelfs bepalen of u succesvol zal zijn in uw carrière. Dentsend biedt de mogelijkheid om uw gebit optimaal te beschermen bij het beoefenen van (risicovolle) sporten. Graag informeren wij u op deze pagina over alle mogelijkheden.

LET OP!
De afdrukpasta kan snel uitdrogen, wij adviseren u binnen 3 dagen de afdrukpasta te gebruiken om te voorkomen dat u moet betalen voor een nieuwe afdrukset.

Wat is het nut van een gebitsbeschermer? 

Door het dragen van een gebitsbeschermer bent u verzekerd van een hulpmiddel dat uw gebit zal beschermen op het moment dat een object in aanraking komt met uw gebit. Het gebit is tot op zekere hoogte uiterst sterk, maar de impact van een voltreffer met bijvoorbeeld een hockeystick kan het gebit niet weerstaan. De klap zal overigens niet enkel gevolgen hebben voor de tanden, maar kan leiden tot een gebroken kaak en zelfs een hersenschudding. Gebitsbescherming is daarom bij verschillende sporten een must. Na een zeer extreem ongeluk in de hoofdklasse hockey in 2013 is binnen de KNHB (nationale bond) de discussie opgelaaid of gebitsbescherming verplicht zouden moeten worden.

Welke bescherming voor welke sporten?

Omdat wij u graag zo goed mogelijk informeren raden wij middels deze tabel aan welke gebitsbeschermer u het best kunt dragen bij het uitoefenen van een bepaalde sport. Zodoende kunt u uw keuze makkelijker maken en koopt u direct het juiste product. Verderop op deze pagina treft u informatie over de diverse soorten gebitsbeschermers die wij aanbieden.

Hoge kwaliteit bij Dentsend - diverse varianten

Dentsend biedt u nu geavanceerde gebitsbescherming op maat van hoge tandartskwaliteit. Met ons pakket maakt u zelf uw gebitsafdruk, waardoor u zult besparen op hoge tandartskosten. Vervolgens wordt de gebitsbeschermer gemaakt in ons tandtechnisch laboratorium. Zodoende heeft u professionele gebitsbescherming op maat tegen een scherpe prijs.

Voorgevormde bitjes of op maat gemaakt?

Er zijn voldoende kant en klare gebitbeschermers te krijgen, die voordelig in de aanschaf zijn maar die niet bieden wat ons maatwerk u wel biedt. De pasvorm is vaak matig en kan niet worden aangepast aan het gebit. De werking is daardoor beperkt. De kosten van dergelijke gebitsbescherming zijn laag maar de kans op gebitsbeschadiging is daardoor des te groter.

Soorten maatwerk bij Dentsend

Twee verschillende soorten gebitsbescherming in 21 verschillende kleuren kunnen bij Dentsend worden besteld. Elke oplossing is een perfecte op maat gemaakte gebitsbeschermer die met de hoogst mogelijke kwaliteitsmaatstaven door ons tandtechnisch laboratorium worden vormgegeven.

 

Tweelaags gebitsbeschermers

Lagen: 2
Diktes: 2 mm. + 4 mm.
De tweelaags en tweelaags Pro-Lock gebitsbeschermers zijn geschikt voor sporten waarbij de kans op letsel gemiddeld is. Denk aan sporten zoals moutainbiken, skaten en andere niet-contact sporten.

 

Tweelaags Pro-Lock gebitsbeschermers

Lagen: 2 + Geïntegreerd onderbit
Diktes: 2 mm. + 4 mm.
De tweelaags Pro-Lock gebitsbeschermers hebben de afdruk van de onderkaak in het bitje verwerkt. Hierdoor heeft de sporter geen volle mond(gevoel) en kan deze 100% geven tijdens een krachtexplosie. Vaak bijten mensen dan op hun kaken, wat zeer kan doen. De afdruk van de onderkaak maakt deze gebitsbeschermers sterker en zit qua sterkte tussen de tweelaags en drielaags beschermer in. Deze tweelaags Pro-Lock gebitsbeschermers zorgen voor uitstekende veiligheid van uw gebit bij alle sporten.

 

3 laags gebitsbeschermers

Lagen: 3
Diktes: 2 mm. + 0.8 mm. + 4 mm.
Door de extra laag die verwerkt wordt op deze beschermer is de 3-laags gebitsbeschermer aanzienlijk sterker t.o.v. de 2 laags versie. Deze gebitsbeschermers zorgen dan ook voor de ultieme veiligheid van je gebit bij de hardere contact sporten zoals hockey, rugby, ijshockey, K1 & extreme sports

 

3 laags Pro-Lock gebitsbeschermers

Lagen: 3 + Geïntegreerd onderbit
Diktes: 2 mm. + 0.8 mm. + 4 mm.
De drielaags Pro-Lock gebitsbeschermers hebben de onderkaak in de beschermer verwerkt. Dit maakt deze gebitsbeschermers de allersterkste ten opzichte van de tweelaags en tweelaags Pro-Lock versie. Deze drielaags Pro-Lock gebitsbeschermers zorgen voor ultieme veiligheid van uw gebit bij de hardere sporten zoals rugby, ijshockey, K1 en extreme sports.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst